Hrana

Senzorske analize

Senzorske analize zauzimaju posebno mjesto u istraživanju prehrambenih namirnica. Omogućavaju nam dobivanje informacija o proizvodu koje ne bismo mogli dobiti drugim tehnikama, a koje su potrebne za osmišljavanje, kontroliranje i optimizaciju proizvoda. Ova važna značajka senzornih analiza učvrstila je njihovu poziciju u osnovnim laboratorijskim analizama. Senzorske analize treba povjeriti iskusnim stručnjacima kako bi se dobile vjerodostojne i korisne informacije.

 

J.S. Hamilton laboratoriji već godinama provode senzorske analize u standardiziranim i kontroliranim uvjetima, zahvaljujući modernim laboratorijima, sukladnima potrebnim standardima. Vrhunski obučen tim stručnjaka pod konstantnim nadzorom provodi analize koristeći standardne metoda ali i vlastite procedure. Osim osnovnih metoda, koriste se i novi metodološki koncepti, implementirani s ciljem povećanja koristi i cjelokupnosti informacija koje su potrebne za donošenje ispravnih tehnoloških i poslovnih odluka.