Kozmetika

Dermatološki kontrolirana procjena kompatibilnosti

Dermatološke studije pomažu procijeniti sigurnost kozmetičkih proizvoda, utvrđujući izaziva li proizvod alergije ili iritacije. Patch testovi uvijek se provode pod nadzorom kvalificiranih dermatologa koji procjenjuju tipove kože odraslih volontera. Proizvod se drži na koži ispod poveza 48 ili 72 sata. Naše usluge analiza kozmetičkih i higijenskih proizvoda osmišljene su kako bi vam bile potpora u svim stadijima proizvodnje. Prije ispitivanja samog proizvoda provodi se procjena kvalitete svih njegovih sastojaka. Određeni testovi mogu se primijeniti na temelju sastojaka proizvoda, a drugi na temelju ciljne skupine potrošača, te vrste kozmetičkog proizvoda.

 

Nudimo sljedeće metode testiranja sukladne s:

  • Uredbom (EC) 1223/2009 Europskog parlamenta i Vijeća od 30. studenog 2009. godine za kozmetičke proizvode
  • Smjernicama Cosmetics Europe – The Personal Care Association (ranije COLIPA) za testiranje proizvoda za procjenu kompatibilnosti s ljudskom kožom iz 1997. godine
  • Smjernicama Cosmetics Europe – The Personal Care Association (ranije COLIPA) –za procjenu učinkovitosti kozmetičkih proizvoda iz 2008. godine
  • Postupcima testiranja i tehničkim uputama koje se primjenjuju u J.S. Hamilton International Sp. z o.o.

 

Vrste dermatoloških testova:

  • Dermatološki testovi na normalnoj koži

Dermatološki testovi provode se na 25 volontera s normalnim tipom kože bez atopičnog dermatitisa ili osjetljivosti na kozmetičke ili higijenske proizvode preporučene za korištenje na normalnoj koži bez direktnog kontakta s očima ili intimnim dijelovima.

 

  • Prošireni dermatološki test

Dermatološki test provodi se na 50 volontera (polovica s normalnom kožom, a polovica s osjetljivom). Preporučuje se za proizvode namijenjene osjetljivoj koži, djeci, te za proizvode koji dolaze u kontakt s očima ili intimnim dijelovima.

 

 

  • Hipoalergijski testovi

Dermatološki test provodi se na 50 volontera (polovica s normalnom kožom, a polovica s atopičnim dermatitisom ili kožom osjetljivom na konzervanse korištene u kozmetičkim ili higijenskim proizvodima). Preporučuje se za proizvode namijenjene osjetljivoj koži, djeci, te za proizvode koji dolaze u kontakt s očima ili intimnim dijelovima. Proizvod mora zadovoljiti određene uvjete koji se odnose na INCI nazivlje. Prije kliničkog ispitivanja na ljudima proizvod mora proći analizu svih njegovih sastojaka i osobina.

 

 

  • T-shirt test

Dermatološki test provodi se na 25 volontera osjetljivih na kozmetičke ili higijenske proizvode. Preporučuje se za proizvode namijenjene pranju ili ispiranju tkanine, za potrošače s osjetljivom kožom i djecu.